Preppning – sajten #prepperSE

Hem » Preppning » Preppning – sajten #prepperSE

Preppning – sajten #prepperSE

Ni som läser den här sajten för mina inlägg om preppning har nog upptäckt att det inte publicerats något de senaste veckorna. Orsaken till det är att jag, ihop med några andra preppers, startat en sajt som heter #prepperSE där vi skriver om preppning. Vi testar även saker och recenserar sådant som vi tycker är bra ur ett prepper-perspektiv.

#prepperSE prepperse.se

Orsaken till att vi startade sajten var en förlupen kommentar från min sida på Twitter, vilket ledde till en registrerad domän, webbhotell och raggning av skribenter. Att hitta skribenter gick relativt lätt, det visade sig att fler hade identifierat behovet av att samla preppnings-resurser på ett och samma ställe. Det finns väldigt duktiga preppers i Sverige, men som vanligt så är informationen man behöver spridd vind för våg över hela internet. Vi vill försöka samla så mycket nyttig information på ett och samma ställe, för alla att ta del av. Målet för oss är att så många som möjligt ska bli preppers. Samhället har i mångt och mycket misslyckats med sin krisberedskap de senaste 10 åren eller så. Finns inga livsmedelsförråd att tala om, vi har en självförsörjningsgrad på runt eller till och med under 50%, och information till allmänheten är rätt obefintlig och med få undantag rätt oanvändbar.

Ju längre folk klarar hålla sig mätta, varma och trygga i en krissituation, ju längre tid tar det innan våldet och stöket tar fart. När folk upptäcker att dom inte kan hålla sig mätta, trots tillgång till pengar, så händer något. Man tar till våld för att säkerställa att man får mat. Att börja odla när krisen väl är här är för sent, att springa till ICA när ryssen tagit Gotland kommer du inte vara ensam om och att försöka få tag på ett elverk när den där kraftiga, en gång per århundrade, stormen dragit fram är lönlöst, de är redan slut. Genom enkla (och i många fall inte speciellt dyra) åtgärder kan du klara dig många dagar, veckor till och med, utan större bekymmer. Att klara att mätta en familj på 4 personer i några månader kräver dock lite mer planering, men är fullt görbart, bara du börjar i tid. För är du sent ute så är det svårt att köpa 50kg pasta, 50kg ris och 100 burkar krossade tomater.

Genom att dra vårt strå till stacken hoppas vi på att fler får upp ögonen för preppning. Och du som redan är en prepper vill kanske skriva för sajten? I så fall kontaktar du mig via t.ex. twitter eller e-postar redaktion (snabel-a) prepperse.se.

Läser du här främst för mina preppnings-relaterade inlägg, följ med till den nya sajten, läser du här av någon annan anledning (mat, fotografering), stanna kvar. Det kommer inlägg, med samma oregelbundenhet som tidigare!

 

By | 2017-12-28T17:34:28+00:00 maj 14th, 2016|Kameror, Matlagning, Preppning|1 Comment

About the Author:

bive
Jägare, tvåbarnsfar, fotograf, matlagningsfanatiker, prepper och allmän nörd.

One Comment

  1. […] det är. Så resten av dagen kommer nog att gå åt till att läsa igenom alla inlägg där. Tack Bive för ett bra […]

%d bloggare gillar detta: