Vår i markerna

Hem » Foton » Vår i markerna

Vår i markerna

När man är ute och rör sig i markerna så ser man både det ena och det andra. Speciellt nu när det är vår brukar det innebära att man får se en hel del.

Rådjur på flykt

Rådjur på flykt

Den här gruppen rådjur tyckte att vi kom lite väl nära. Vi har gott om rådjur runt gården då vi bor i gränslandet mellan skog och åker. Under senvintern och våren kan vi ha 15-20 rådjur i olika grupperingar som betar på våra åkrar. En trevlig syn!

Råbock

Råbock

Här är samma bock som på bilden ovan några dagar tidigare. Det här är en av alla revirbockar vi har runt omkring oss.

Hornuggla

Hornuggla

Den här kamraten stötte jag på en annan kväll. Hornugglor är relativt svåra att få syn på dagtid, men jag hade tur. Inte omöjligt att det fanns en till i närheten, men den lyckades jag inte upptäcka.

Storspov

Storspov

Och storspovar råder det ingen brist på i våra trakter. Vacker fågel med säreget läte. Storspoven är världens största vadare och den är större än man tror. Vingspannet är på cirka 100cm!

Stare

Stare

Och starar finns det också. Den här har en partner och dom bor i krokarna. Syns mest på morgonen, gärna innan alla har vaknat…

Utöver detta så har vi gott om andra djur. Vi har en igelkottsfamilj som årligen får ungar och dom brukar bygga sitt bo i någon av de löv- eller gräshögar vi lämnat just för detta ändamål. Igelkottar är hotade just på grund av bristen på lämpliga boplatser (alla ska ju ha så ”rena och fina” trädgårdar där det inte görs plats för t.ex. igelkottar genom att man lämnar kvar löv- och gräshögar). Så vill du göra en insats för igelkottarna, var inte så pedant med trädgården, utan lämna kvar ett antal högar med torra löv och gräs. Har du tur så får du en igelkottsfamilj som närmaste granne!

 

By | 2017-12-26T09:05:50+00:00 maj 11th, 2014|Foton|0 Comments

About the Author:

bive
Jägare, tvåbarnsfar, fotograf, matlagningsfanatiker, prepper och allmän nörd.
%d bloggare gillar detta: